De lancering van de website van Mastiek Finance! Een hele mijlpaal waar ik ontzettend trots op ben. Na een periode van voorbereidingen en het voeren van gesprekken is in april 2018 Mastiek Finance van start gegaan. De naam is ontstaan vanuit een klassieke horeca-term. Het mastiek maken betekent dat je een restaurant klaar maakt, voordat het open kan gaan voor de gasten. Het bestek moet worden gepoetst, de vloeren geboend en de tafels gedekt. Wat er ook bij komt kijken is dat de financiën op orde zijn. Dit alles is mastiek maken. Ik wilde werken met lichte kleuren, anders dan de standaard financiële bedrijven. De kleuren en de opzet van Mastiek typeren de kracht van het bedrijf: Pragmatisch, duidelijk en transparant.

Sinds augustus 2017 werd het mij steeds duidelijker dat ik na mijn carrière bij de bank, als zelfstandige verder wilde gaan. Ook werd me duidelijk dat de horeca in combinatie met kredietverstrekking wel wat ondersteuning kon gebruiken. Deze ervaring kan ik goed gebruiken om jou te helpen bij de start van je bedrijf. Er zijn veel hotels, cafés of restaurants die geweldige plannen hebben, maar door het gebrek aan een goed plan, onvoldoende eigen middelen of andere oorzaken, geen financiering bij de bank krijgen. Hoe fijn is het dan als in de voorbereiding (het Mastiek maken) iemand voor jou alles regelt dat van belang is bij een kredietaanvraag en alle andere financiële zaken.

Nu al heeft een aantal restaurant eigenaren mij benaderd om verschillende financiële zaken op te pakken. Zo heb ik een startend restaurant begeleid bij het aanvragen van een krediet en heb ik voor een cateringbedrijf de gehele administratie opgezet. Deze was al twee jaar niet bijgehouden. Zo kom ik in aanraking met een grote diversiteit aan horeca. En hoe leuk is het dat ik ook nog gevraagd ben om als projectleider voor startend jong talent mee te draaien van een gerenommeerd accountantskantoor. Maar goed, Mastiek Finance bestaat dus! Op deze pagina kun je vanaf heden op onregelmatige basis interessante berichten vinden. Dit kan gaan over waar je aan moet denken als je overweegt om een financiering aan te vragen of tips om een restaurant of café te starten. Ook zullen er regelmatig artikelen geplaatst worden die interessant voor de branche zijn.