Na enige maanden van voorbereiding is onlangs mijn eigen bedrijf gelanceerd: Mastiek Finance. Ik ben er ontzettend trots op dat deze mijlpaal is bereikt! In deze eerste nieuwsbrief een introductie.

Groet,
Angela Koster-Halbesma


Historie

20 jaar lang was ik een trouwe en trotse werknemer van ABN AMRO. De laatste jaren was ik werkzaam als relatiemanager voor het MKB. In augustus 2017 heb ik de keuze gemaakt om weg te gaan bij de bank, dankbaar voor alle mooie en goede dingen die ik daar heb geleerd. 1 januari 2018 startte het nieuwe avontuur! Ik ging de uitdaging aan om voor mezelf te beginnen. Na een aantal maanden oriënteren en onderzoeken, is op 1 april Mastiek Finance ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Wat ben ik daar trots op!

Mastiek maken

De naam Mastiek Finance is bedacht vanuit een klassieke horeca term: Mastiek maken. Dit is het op orde maken van een restaurant (bestek poetsen, stofzuigen, tafels dekken), voordat het de deuren kan openen voor de gasten. Mastiek Finance zorgt voor de financiële huishouding voordat het bedrijf zijn deuren kan openen.

Met Mastiek Finance help ik startende en doorgroeiende ondernemingen met het schrijven van hun bedrijfsplan. Vaak komt hier ook een kredietbehoefte bij kijken. Ik help met het zoeken naar de juiste financieringsvorm. Dit kan een bank zijn, maar ook een crowdfunding partij of een kredietmaatschappij. Mijn focus ligt op de horeca, maar uiteraard kan ik mijn expertise ook aanbieden aan bedrijven in andere sectoren. Naast deze diensten help ik de ondernemer ook bij het inzicht krijgen in de financiële situatie of bij lastige financiële vraagstukken.

Een aantal voorbeelden

Mijn eerste opdracht is onlangs met succes afgerond. Drie ambitieuze startende ondernemers hadden het plan om een gastro pub in Den Haag te openen. Het plan was er, de locatie was er, nu nog een financiering! Met het bedrijfsplan, een kredietvoorstel en financiële onderbouwing zijn verschillende banken benaderd. Na de nodige gesprekken en hier en daar wat aanpassingen, is uiteindelijk de financiering rondgekomen en zijn ze inmiddels flink aan het verbouwen.
Ik help ondernemers om financieel over- en inzicht te krijgen. Zo heb ik een onderneemster die sinds 3 jaar een cateringbedrijf heeft, geholpen met het inzichtelijk maken van haar administratie. We zijn nu bijna zover dat alles terug te vinden is en binnenkort heeft ze een compleet bijgewerkte administratie.
Ook heb ik geholpen bij het inzichtelijk maken van de financiële situatie rondom een aandelenoverdracht van een restaurant. Er was een overeenkomst, maar eigenlijk was niet duidelijk wat de inhoud hiervan was. Ook dit is naar volle tevredenheid afgerond!

Ook voor jou

Ondernemers hebben vaak een goed idee voor een onderneming, maar hoe het financieel uit te voeren is, is niet altijd duidelijk. Ik help hierbij. Zowel bij de start als bij de doorgroei. Heb je een financieel vraagstuk waar je niet uitkomt. Wil je hulp bij het schrijven van je bedrijfsplan of zoek je een financiering voor je plan? Ik kan je helpen!

Dankbaar

Bij de start van mijn bedrijf ben ik enorm geholpen door Nienke Haccoû van Bureau Op de Kaart. Zij heeft voor mij de naam bedacht, de huisstijl ontworpen en mijn website opgezet. Beter had ik me niet kunnen wensen!

Ook heeft Harrie Lamers mij enorm geholpen om mijn LinkedIn profiel aan te passen en een bedrijfspagina aan te maken.