Bedrijfsfinanciering

Als je als ondernemer wilt groeien dan heb je wellicht een financiering nodig. Je denkt: ik ga naar de bank en leg mijn plan voor. Gedachte twee zou zo maar kunnen zijn: maar ja, de bank doet vast moeilijk en financiert alleen nog maar grote bedrijven. De vraag die ik dan voor je heb: is dat ook zo?

 

Veel ondernemers gaan al niet meer naar de bank, omdat ze ‘toch niet willen financieren’. Een vast contactpersoon bij de bank is er vaak niet meer en alles gaat via een callcentre of online. Een goed alternatief tegenwoordig is Crowdfunding. Weliswaar tegen een hoger tarief dan bij de bank, maar zij willen in ieder geval! De drempel om met een platform in contact te komen is laag en de financieringsmogelijkheden zijn goed.

 

Wat moet ik dan doen?

Moet je dan meteen met Crowdfunding in zee? Dat kan, maar hoeft niet. Een dergelijk platform kan een extra marketing tool zijn, door de investeerders die erbij betrokken zijn. Het is echter een duur alternatief. De bank is in veel gevallen goedkoper, maar de eisen zijn dan ook strenger.

 

Maar het kan dus wel?

Ja, het kan zeker wel! Met een goed onderbouwd plan, met goede financials én een goed voorstel richting de bank is het echt nog mogelijk dat een bank financiert. Belangrijk is dat je elkaars taal spreekt en zorgt dat er een juiste voorstelling van zaken is. Net als in de omgang met mensen: de eerste indruk is van doorslaggevend belang.

 

Hoe werkt het dan?

Ik kan je helpen met die eerste indruk. We zetten samen het bedrijfsplan in elkaar en met de juiste vertaling voor de bank, gaan we in gesprek met diverse banken. Heb je al een bedrijfsplan? Dan analyseer ik hem voor je, ik doe aanbevelingen en vervolgens zet ik het voorstel voor de bank op papier. Uiteraard kan ik geen garantie geven. Na een eerste analyse kan ik wel een inschatting maken of er mogelijkheden zijn. Mocht het niet lukken bij een bank, dan help ik je om het best passende  Crowdfunding platform te vinden of wellicht heb je zelf investeerders aan wie ik je voorstel kan presenteren.

 

Schoenmaker houd je bij je leest

Omdat jij je bezig wilt houden met ondernemen, is het verstandig juist dit soort zaken uit te besteden. Je raakt wellicht al gefrustreerd als je alleen al aan de bank denkt. Dit is onnodig! Ik neem het uit je handen. Als je mij vertelt wat je plannen zijn, dan zal ik er alles aan doen om die plannen te laten realiseren.

 

Ik kom graag bij je op de koffie om de mogelijkheden door te nemen.