Aan het einde van het zomerseizoen maakt iedereen de tussentijdse balans op. Vooral de strandpaviljoens zullen dit jaar dik tevreden terugkijken op een prachtig seizoen. Ieder jaar in de winterperiode wisselen verschillende strandpaviljoens van eigenaar. Soms omdat men er geen zin meer in heeft, soms gedwongen omdat het niet anders kan. Wat gaat er dit jaar gebeuren? Waren er vorig jaar nog eigenaren die niet verkocht hebben, maar wel wilden? Hoe staan zij er nu in? Verkopen na een top jaar, kan een hogere goodwill betekenen. Of toch nog een jaar blijven zitten; het ging dit jaar zo lekker!

Al met al zullen de prijzen dit jaar vermoedelijk hoger liggen dan afgelopen jaren. Er is geen wet die bepaald hoe de goodwill berekend moet worden. De koper zal altijd een gedegen onderzoek moeten doen of de te betalen goodwill reëel is. Hij of zij moet het binnen een aantal jaren toch terugverdienen!

 

Heb je plannen om een strandpaviljoen of andere horeca gelegenheid over te nemen? Zorg ervoor dat je enthousiasme niet de overhand krijgt. Kijk zeer kritisch naar de cijfers en laat je goed adviseren.

Iedereen kent het gezegde (en die gaat hier zeker op): één zwaluw maakt nog geen zomer.